Inköpsassistent

Henrik berättar om jobbet som inköpsassistent på Stadiums Servicekontor

-Jag började min karriär inom Stadium 2002. Jag hade ett stort intresse för sport och jag tyckte om Stadium som företag. Jag fick först extrajobb under skoltiden, blev sedan fast anställd och hade en rad olika roller på flera olika butiker. 2012 kände jag att jag ville göra något annat men ville ändå vara kvar på Stadium. Då fick jag möjlighet att börja som inköpsassistent på servicekontoret. Jag tackade ja eftersom jag var nyfiken på hur arbetet gick till innan produkterna kom på plats i butikerna. Att ha bakgrund från butiksledet är inte ovanligt när man jobbar på servicekontoret, det har jag haft stor nytta av i det dagliga arbetet.

Till största del handlar mitt jobb om att orderlägga, hantera prover och leveransbevaka Stadiums ”selected brands”, det vill säga externa varumärken såsom Helly Hanssen, North Face, Head, Atomic, K2, Craft, Fisher KTM. Jag jobbar tätt ihop med två av inköparna där en av dem ansvarar för skidor, cykel och golf och den andra för att köpa in produkter till alla våra event. Jag har ett stort intresse för skidor och cykel, även utanför arbetstid, vilket underlättar arbetet. Om det skulle behövas kan jag också lätt hoppa in i någon annans arbetsuppgifter, eftersom vi har en tydlig process att jobba efter. Ändå är arbetet fritt och man får lägga upp det som man själv vill utifrån det ramverk som finns. Vårt jobb går mycket i cykler under året. Det tar ungefär ett halvår från det att man lägger ordern till att produkterna är i butik. Därför är det mycket att göra före midsommar och före jul.

Jag trivs på Stadium eftersom det finns en speciell anda här. Alla brinner för samma sak och har ett intresse för att vara fysiskt aktiv. Det finns mycket energi och man jobbar dessutom med trevliga produkter. Organisationen är prestigelös och nya idéer är välkomna. Här tränar vi ofta tillsammans på luncherna och man kan alltid hitta ett samtalsämne med sina kollegor eftersom de flesta vill leva ett aktivt liv. Det känns bra att aktivera världen!