Logistics coordinator

På Servicekontoret i Norrköping jobbar Lena som logistikkoordinator. Hon arbetar med att förenkla logistiken mellan våra distributionscentraler och butiker och ser en stor fördel med att ha jobbat i Stadiums butiker under flera år.

- Jag sökte mitt första jobb på Stadium för hela 26 år sedan och har sedan dess gjort en lång resa inom organisationen. Min Stadiumresa började som säljare i en Linköpingsbutik och fortsatte sedan som butikschef, säljare för Teamsales och saldoansvarig. Efter nitton år i olika butiker och lager tog Stadiumresa vid på Servicekontoret i Norrköping i rollen som Logistikkoordinator. Jag har idag jobbat som logistikkoordinator i hela sju år. Min resa på Stadium är ett tydligt exempel på vilka möjligheter Stadium erbjuder för personer som vill växa och utvecklas inom organisationen.

Mitt stora intresse för sport var anledningen till att jag sökte mig till Stadium för en massa år sedan och är än idag en av anledningarna till att jag verkligen trivs och är engagerad i min yrkesroll. Det är till exempel en häftig känsla att se hur min kunskap för både sport och försäljning kan leda till att någon annan får chansen att utöva en idrottsaktivitet. Sen gör intresset för sporten också att man får en grym gemenskap med både kunder och kollegor.

Logistikavdelningen på Stadium består av tre team; Inbound som arbetar med varuflödet från leverantör till våra distributionscentraler, Outbound som arbetar med varuflödet på DC och vidare till våra butiker (här arbetar jag) och Development som arbetar med ständiga förbättringar när det gäller förpackningslogistik, leverantörskvalité och distributionscentraler.

Som Logistikkoordinator ansvarar jag för att samordna logistiken från våra distributionscentraler i Norrköping och ut till våra 170 butiker i Sverige, Tyskland, Norge och Finland. Det handlar om att lösa problem som uppstår i vårt varuflöde och kontinuerligt driva förenklingsprocesser av butikernas logistik och vårt affärssystem. I min roll arbetar jag nära våra butiker, vår IT-avdelning samt avdelningarna som jobbar med inköp försäljning.

Jag älskar mitt jobba för att det är händelserikt, ingen dag är den andra likt. Jobbet kräver att jag är anpassningsbar, tänker logiskt och agerar lösningsorienterat, vilket jag gillar. Jag tycker också om kontakten med butik och har mycket hjälp av att jag själv jobbat i butik. När de ringer och behöver hjälp kan jag tack vare min erfarenhet i butik förstå deras situation och förutsättningar, vilket gör att jag kan hjälpa dem på bästa sätt. Jag tycker även om mitt jobb för att jag får vara med i företagets utveckling framåt och följa vår resa att ständigt bli bättre. På ett familjeföretag som Stadium får du också vara med i olika beslut och kan då påverka och utveckla både dig själv och företaget.