Säljare Stadium Outlet

Michela jobbar som säljare på Stadium Outlet i Stockholm City, konceptets första citybutik.

- Jag har precis påbörjat mitt tredje år på Stadium Outlet. Jag började på Stadium Outlet i Västerås år 2017 men fick under våren 2018 möjligheten att följa med min butikschef till Stockholm, när Stadium Outlet skulle öppna en butik i Stockholms city. Jag sökte mig till Stadium för att jag alltid har lockats av stora företag och därmed haft som mål att någon gång i livet få vara en del av ett sådant företag. De första gångerna jag stötte på Stadiums jobbannonser saknade jag dock erfarenhet av butiksjobb och vågade inte söka, men något år senare hade jag samlat på mig mer erfarenhet och en härlig intervju senare var jag fast!

En typisk dag på jobbet kan börja med att jag larmar av och låser upp, sätter igång musik, skriver dagsschema, räknar kassan, tar emot dagens leverans och städar butiken. Oftast har vi ganska mycket varor att packa upp, men lyckligtvis är det något av det roligaste jag vet på jobbet! När jag packat upp varor, larmat, galgat, hängt ut produkter i butiken och hjälpt kunder är det dags för rast. Efter lunchrasten är det oftast lite mer folk i butiken och jag försöker då hjälpa så många kunder som möjligt innan det är dags för mitt dagliga kassapass. Om det blir lite lugna stunder när jag står kassan försöker jag även märka varor och se till att entrén ser snygg ut!

Att vara säljare i en Outletbutik har tidigare skilt sig ganska mycket från en vanlig Stadiumbutik, men idag skulle jag säga att vi arbetar ganska lika. Det finns dock en del saker som skiljer sig, till exempel har vi inte en specifik person som ansvarar för det visuella, så som en vanlig Stadiumbutik har, utan vi alla hjälps åt. Vem som helst kan bygga om en vägg eller komma med förslag på hur vi ska ändra det visuella. Vi jobbar även ofta i ett lite mindre team, vilket gör att vi har ett riktigt grymt teamwork och bra kommunikation. Sen skiljer sig också citybutiken en del från andra Stadium Outletbutiker, vi har till exempel ofta ett otroligt högt tempo och det gillar jag! Det är aldrig en lugn stund och det är alltid mycket som händer, vilket gör att man känner sig delaktig och ansvarig i sitt arbete. Det är också just det jag gillar med Stadium Outlet, här får hela teamet vara med och göra allt!

Jag skulle rekommendera andra att söka jobb på Stadium Outlet för att det är ett stort växande företag med möjligheter att utvecklas på många olika sätt! Du får vara delaktig i mycket, både när det gäller sättet vi jobbar på och hur butiken ska se ut - något som inte alltid är en självklarhet i andra verksamheter! Jag berättar även stolt för andra att jag jobbar på Stadium i vetskap om hur vi på ett hållbart sätt väljer leverantörer och tillverkar produkter.