Säljledare Stadium

Mükremin jobbar som personlig säljledare på Stadium Södergatan, vilket innebär att han har ett särskilt ansvar för butikens kundbemötande.

-Min resa på Stadium började som praktikant på Stadium Mobilia hösten år 2010. Sommar efter blev jag anställd som extrapersonal och fick därmed jobba i flera olika butiker. Efter en tid blev jag erbjuden en fast anställning som butikssäljare med utökat ansvar för skor. Ytterligare några år senare fick jag en tjänst som personlig säljledare på Stadium Södergatan, vilket är den roll jag har idag.

Det fanns flera självklara anledningar till att jag från början sökte mig till just Stadium. Bland annat har jag alltid haft ett stort intresse för sport och fotboll specifikt, vilket gjorde mig övertyg om att jag skulle både trivas och utvecklas. Jag var också stamkund på Stadium sedan länge och fick alltid en positiv känsla när jag besökte butiken. Stadium var även sponsor till min fotbollsförening och hade därmed funnits med redan sedan barnsben.

I min roll som personlig säljledare på Stadium arbetar jag i den dagliga driften ute i butiken men ansvar även för att utbilda, coacha och uppmuntra mina kollegor inom den personliga försäljningen. Jag ingår i butikens ledningsgrupp tillsammans med vår visuella säljledare,  som är ansvarig för den visuella kunskapen i butiken, och vår butikschef. I ledningsgruppen arbetar vi tillsammans för att nå nya mål och ta oss an nya utmaningar. En typisk dag på jobbet börjar med att jag håller i dagens morgonmöte som ofta innehåller väldigt mycket pepp och energi, då det är viktigt för att utveckla teamet. Vidare under dagen försöker jag alltid i min roll som personlig säljledare att både ge och ta emot feedback till mitt team. Det är viktigt för att vi hela tiden ska ge kunden den bästa möjliga upplevelsen i vår butik.

Det bästa med min roll som personlig säljledare är just att jag får vara en del av personalens utveckling och se dem kliva ur sin comfort zone genom att anta utmaningar som de inte tidigare vågat. Det bästa med att jobba på just Stadium är företagets värderingar och de utvecklande utmaningar vi möter. Jag skulle rekommendera andra att jobba på Stadium för att du hos oss blir en del av Stadiumfamiljen och får känna både tillhörighet och gemenskap. Det finns också en fantastisk möjlighet till utveckling inom företaget, där jag själv är ett exempel på att man med rätt vilja kan gå från praktikant till säljledare inom kort tid. En av de främsta anledningar till att jag ville utvecklas inom Stadium var ett citat som jag fick höra från en av Stadiums ledare. Det lyder:

’’Har du viljan, har vi resten’’