Öppning av Stadium Outlet i Borlänge!

Stadium Outlet fortsätter den intensiva expansion som pågått sedan öppningen av första butiken år 2009. Under förra vintern öppnade en drygt 2000 kvadratmeter stor Stadium Outlet vid det välkända köpcentret Kupolen i Borlänge. Inför en öppning kommer medarbetare från olika Outletbutiker runt om i Sverige för att bygga upp butiken och utbilda de nya medarbetarna. Inför öppningen av butiken i Borlänge var det Sofie, Albin, Daniel och Patricia som jobbade som supportpersonal. Som supportpersonal stöttar de både butikschef och säljare under ca 2 veckor när de bygger upp butiken och utbildar nya medarbetare i kassa- och lagersystem samt olika rutiner.


Sofie har jobbat 3 år på Stadium Outlet och det är sjätte gången hon åker som supportpersonal till en nyöppning. Sofie arbetar i vanliga fall i Norrköping men några gånger varje år får hon möjligheten att medverka vid en uppbyggnad av ny butik på annan ort.
Vad är det roligaste och mest utmanande med att bygga upp en butik från grunden?
- Det absolut roligaste är att man får jobba med stora volymer och att resultatet blir väldigt "maffigt". Jag står alltid som en stolt mamma när butiken är klar och redo för att släppa in våra första kunder. Det är självklart också väldigt roligt att få lära känna vårt nya butiksteam och få vara med att inspirera dem till att driva en riktigt grym butik! Det mest utmanade för mig är att jag alltid vill bygga en ännu bättre butik än den förra.

Albin har jobbat på Stadium Outlet i två år, varav ett år i Sälen och ett år i Linköping. Som supportpersonal har han ansvarat för att bygga upp och utbilda de nya medarbetarna i den ”hårda” delen av sortimentet.
- Det roligaste är ju det faktum att alla butiker ser olika ut och med det så är problemen som måste lösas också olika. Det är alltid olika personer man jobbar med från supportgruppen så man lär sig alltid mycket nya saker och får nya idéer att ta hem till sin egen butik. Jag drivs också av att få utbilda de nya medarbetarna!

Daniel har jobbat på Stadium Outlet i Växjö under 2 år och har varit med på 4 öppningar.
- Det är 14 otroligt intensiva dagar men vi har så väldigt roligt under tiden. När vi kommer till butiken är det mycket varor som är uppackade i ett organiserat kaos! Att se butiken växa fram allteftersom är härligt. Mest utmanande är planeringen av uppbyggnaden så att vi hinner klart i tid och att butiken är tipptopp när vi väl slår upp portarna!

Efter två intensiva veckor återvänder de till sina ordinarie butiker med ny energi och erfarenhet. Jobbet som säljare inom Outlet innebär att packa upp och exponera varor, hålla butiken ren och snygg och självklart att hjälpa kunderna som besöker butiken.
- Den ena dagen är inte den andra lik, säger Sofie och alla fyra instämmer i att jobbet på Stadium Outlet passar som handen i handsken för dem.