Tre kollegor om att säsongsjobba

Nu söker vi skidentusiaster till våra butiker i Åre och Sälen!

Fantastiskt. Magiskt. Roligt. Det är bara några av de positivt laddade ord våra säsongsjobbare använder efter några månader i Ski-butikerna. Deras råd till andra som är sugna: Ta chansen! Du lär dig massor, möter glada kunder, får vänner för livet och kan åka en massa skidor.

Här får du möta tre peppade ”säsongare” som berättar varför de gillar säsongsjobbet så mycket:

David Sundgren, 23 år, 1 säsong i Lindvallen
”Att få sälja det man brinner för, att kunderna alltid är glada, de är på semester, de har det härligt. Kollegorna, jag har fått vänner för livet. Jag har bott tillsammans med fyra andra, vi lagar mat ihop och umgås. Men med eget rum, det har varit skönt att kunna komma bort lite ibland också. Den här säsongen har gett mig jättemycket som person, jag har utvecklats och blivit mer självsäker. Jag har jobbat extra på Stadium i Halmstad innan. Jag tyckte jag kunde mycket när jag kom hit men jag har lärt mig något varje dag. Det är jättekul. Och så omgivningarna… Jag har åkt alpint sen jag kunde stå på benen. Här kommer jag ut så fort jag är ledig, rör på kroppen hela tiden. Och jag har gått en utbildning i längd, det har jag fortsatt åka. Är man nyfiken på en säsong här uppe ska man absolut ta chansen - det här har du med dig resten av livet.”

Anna Hjärpe, 26 år, 3 säsonger i Lindvallen
”Att jobba här är fantastiskt, det är ett andra hem för mig. Jag är undersköterska i grunden och jobbade som assistent åt en flicka som hade det svårt i skolan. Det tärde lite på mig även om jag tyckte om det, då föreslog min frisörkompis som jobbar här i Lindvallen att jag skulle prova en säsong. Jag skickade in min ansökan till Stadium och det blev ju jättebra. Jag hade inte så långt från Leksand som jag är ifrån. Nu har jag gjort min tredje säsong och har också fått en fast tjänst i Halmstad där jag nu bor med min sambo. Jag gillar att det är ett lite annorlunda sätt att jobba än i vanlig butik, du sköter dig själv lite mer, följer ofta kunden hela vägen till kassan. På ett sätt lite mer avslappnat men med stort ansvar. Atmosfären är så positiv, kollegorna i butiken är som en extra familj. Jag tycker absolut att man ska jobba säsong om man är sugen, det är så otroligt roligt och man lär sig massor. Jag har under mina säsonger hittat mig själv väldigt väl, jag har förstått vad jag är duktig på, vad jag tycker är kul och vad jag vill. Det är bara att testa, komma hit och vara sig själv och öppen för allt. Då blir det bra!”

Ivar Djerf, 22 år, 1 säsong i Hundfjället
”Det har varit magiskt! Här får man verkligen njuta av en riktig svensk vinter. Det har varit extremt mycket skidåkning. Det är en fördel med att säsongsjobba, men framför allt att träffa nya vänner. Jag jobbar på Stadium Stinsen annars och jag tror det är bra att lämna de vanliga rutinerna ibland. Att se Stadium från andra vinklar, träffa nytt folk och utbyta erfarenheter. Det bästa är absolut kollegorna och fritiden. Jag menar, vad gör du hemma även om det är snö? Här vill och kan du sticka ut och åka direkt efter jobbet.”

Du hittar våra lediga tjänster i Åre och Sälen under fliken "Lediga jobb".