DC100 - Distributionscentralen

På vårt 58 000 m² stora DC i Norrköping arbetar ca 200 medarbetare med bland annat godsmottagning, truckkörning, plockning, packning mm, för att säkerställa att våra butiker alltid är välfyllda med de varor våra kunder vill ha.

Hit anländer årligen ca 2 miljoner kollin, vilket motsvarar ca 30 miljoner artiklar, via båt, tåg och lastbil. De tas emot och kontrolleras innan de antingen skickas direkt till butikerna eller lagras in för att senare plockas till butikerna efter behov. I genomsnitt skickas ca 3 m³ dagligen till varje butik. Transporter är aldrig bra för miljön, men genom att fylla på butikerna via DC har vi minskat vår miljöpåverkan för transporter till ett minimum. 

Den största delen av verksamheten på Stadiums DC drivs av Pema people. Här jobbar bland annat truckförare, plockare och packare. Stadium och våra samarbetspartners på DC jobbar aktivt för att uppnå en så bra arbetsmiljö som möjligt. Vissa arbetsuppgifter är dock ofrånkomligt tunga med tex många lyft. Har du frågor som gäller jobb på DC:s lager hänvisar vi till http://www.pemapeople.se/

På DC finns dessutom två mindre verksamheter, E-com och Stadium Solutions. E-com är logistikverksamheten som servar våra kunder som väljer att handla via webben, www.stadium.se. Här jobbar plockare och packare med höga krav på snabbhet och noggrannhet för att få nöjda kunder. Stadium Solutions är vårt tryckeri som trycker på kläder, bollar mm till alla våra föreningskunder, i nära samarbete med vår verksamhet Team Sales. På Stadium Solutions arbetar medarbetare med specialistkompetens inom olika trycktekniker.