Stadium Ski

Stadium Ski är ett butikskoncept baserat på Stadiums kärnvärden, men med olika former av snösporter i fokus. De två första butikerna öppnades i december 2004 i Sälen, en i Hundfjället och en i Lindvallen. I januari 2007 öppnade nästa butik, denna gång mitt på Åre torg. Idag finns det även en Stadium Ski-butik i Levi, Finland. Syftet med butikerna är att finnas där produkterna används när kunderna är på vintersemester.

Dessa tre butiker är små Stadiumbutiker men stora fjällbutiker med ett stort sortiment av framförallt inriktning på vintersport. Tanken är att Stadium Ski ska vara mer specialiserade än en vanlig Stadiumbutik och ha produkter som kunden inte hittar i sin hemmabutik. En viktig del är också att vara en servicebutik för kunder som har handlat i sin Stadiumbutik hemma. 

Butikerna i Lindvallen och Åre är öppna året runt, medan Hundfjället har öppet under vinterhalvåret. I dessa tre butiker jobbar under högsäsong cirka 30 personer med att leverera service till kunder som är på semester i fjällen. 

Vår målsättning är att anställa ”aktiva” säljare. Det betyder anställda som är aktiva säljare i butiken, men också aktiva på sin egen fritid. Detta medför en bättre förståelse för kundens upplevelser och gör att säljarna på ett lättare sätt kan tipsa om rätt produkt för kundens behov. På Stadium Ski har vi en väldigt bra mix av personal. Många lever också i sin drömtillvaro i fjällen, vilket ger en mycket peppad och kunnig personal som har förmågan att hålla ett högt tempo i en inspirerande miljö.

Alla Stadium Ski butiker är numera Officiella Vasaloppsbutiker vilket speglar vår bredd inom framförallt längdskidåkning men även inom alpint där vi sedan tidigare varit en stor aktör i fjällvärlden. Eftersom både Sälen och Åre har stora tävlingar i både längdåkning och alpint är det viktigt att vi på Stadium är aktiva och följer med i vad som händer i branschen för att kunna leda utvecklingen i hur en bra sportbutik ska vara uppbyggd.