Stadium

Koncernens största bolag med flest antal medarbetare utgörs av våra Stadiumbutiker. Vår första butik slog upp portarna 1987 på Sergelgatan i Stockholm och idag finns cirka 125 butiker i Sverige, Finland och Tyskland.

Vardagen i butik präglas av högt tempo, många möten och snabba beslut. Här är ingen dag den andra lik och precis som inom sporten krävs det att alla jobbar som ett team med samma mål i sikte. Vårt mål är nöjda kunder! Vi vill inspirera människor och överträffa deras förväntningar. Det innebär att vi finns där för att ta reda på våra besökares behov och hjälpa dem att hitta rätt produkter. Dessutom att ladda butiken med varor, se till att det är städat och fräscht och att våra kampanjer lyfter fram det mest aktuella sortimentet. 

I en medelstor Stadiumbutik arbetar ca 12 personer. Butikschefen är ytterst ansvarig för personal, arbetsmiljö och butikens lönsamhet. Ett ansvar som innefattar att se och coacha varje enskild medarbetare och samtidigt förstå helheten, samt driva butiken mot högt uppsatta mål i enlighet med Stadiums affärsidé och koncept. Den dagliga driften planeras med hjälp av butikens ledningsgrupp som utöver butikschefen vanligen utgörs av en Säljledare inom personlig försäljning och en Säljledare inom visuell försäljning. I rollen som Säljledare leder och fördelar man det dagliga arbetet med fokus på ett eget ansvarsområde. Säljledaren coachar sina kollegor, lägger upp utvecklingsplaner och följer upp resultat. Våra Säljare har ofta ett uttalat ansvar inom ett särskilt område i butiken. Det kan vara kassan, lagret, merchandise/varuexponeringen eller en specifik avdelning så som Junior eller Skor. Ansvaret utgår från butikens behov och bestäms framförallt utifrån intresse, men även tidigare erfarenhet och kunskap. Utöver den ordinarie arbetsgruppen behövs ett gäng Extrasäljare som har möjlighet att stötta under kvällar och helger när vi har som mest besökare i våra butiker.

Möjligheterna att utvecklas både personligt och yrkesmässigt är stora. Vi stöttar och lär av varandra både när det gäller arbetsuppgifter och produktområden. Vi använder oss av situationsanpassat ledarskap, har säljträning i butik inom både personlig och visuell försäljning samt utbildar i nya produkter och funktioner. För dig som vill ta ett steg i karriären ger vi rätt verktyg i våra anpassade utbildningar. 

Viktigast av allt är att vi har roligt ihop! Vi är ungefär hälften tjejer och hälften killar i blandade åldrar som älskar människor och det aktiva livet. Stadiumbutiker som ligger nära varandra utnyttjar möjligheten att utbyta kunskaper, erfarenheter och hitta på roliga saker tillsammans. Många passar på att träna tillsammans före eller efter arbetspasset. 

De som jobbar i våra butiker inspirerar våra kunder och hjälper dem att hitta rätt produkter för ett aktivt liv. Det ställer höga krav och vi efterfrågar personer som är nyfikna, duktiga på att ta egna initiativ och tänker affärsmässigt med kunden i fokus.